Hogyan állsz a családalapítás terén? Párod, Salamon Dia IFBB Bikini Pro-versenyző korábban elmondta lapunknak, hogy szeretnétek egybe kelni. 

Valóban így van, tervben van az esküvő.

Milyen célokat tűztél ki szakmailag magad elé?

Az a célom, hogy nincs célom. Csak a boldog élet. A sportban már nem tervezek semmit, versenyzői ambícióim nincsenek, üzletileg pedig teljesen megreformáltam a gondolkodásomat. Nem volt korábban szabadidőm, minden energiámat a munkára és az edzésre összpontosítottam. Ezzel ellentétben mostanában sokat pihenek, kikapcsolódom, kirándulok, biciklizek, olvasok. Az üzletet természetesen továbbviszem, de nem „izomból” megyek előre, hanem nyugisan dolgozom, építem a kapcsolataimat. Ami alakul, az alakul, de nem erőltetek semmit.

Hogyan látod magadat tíz év múlva?

Ősz haj, rohadtul ki lesz gyúrva, atomszálkásan, az ingujjból kilógó eres alkarokkal. Gyermekem lesz, és Európában is kiterjedt edzőterem-hálózattal szeretnék rendelkezni. Most egyébként ezen a téren éppen Bécset szeretnénk meghódítani.

A testépítés apostolának tartanak idehaza, csinálj kedved a sportághoz azoknak, akik még nem művelik!

Kettébontanám a testépítést és a versenyzést. A bodybuilding-pódiumot, az erőemelő- és erősember-viadalokat – amelyek engem Kathi Bélává tettek –, csak azoknak ajánlom, akik szerelmesei a sportnak, és nem teszik fel magukban azt a kérdést, hogy megéri-e? Szerelemből csinálják, és nem nézik a kockázatát. A hobbisportolóknak nagyon ajánlom a „civil” testépítést – amibe beletartozik a kardioedzés is –, mert a legsérülésmentesebb, és a legegészségesebb mozgásformának tartom, főleg ha egészséges táplálkozással párosul. Az edzőtermi edzésnek az az előnye, hogy speciális gépeken, ízületi károsodás nélkül tudod fejleszteni az izomzatodat, illetve a szív- és érrendszeredet edzeni. Az konditermi mozgást tartom a társadalom legnagyobb egészségmegőrző faktorának a jövőben, hiszen egyre több ember jár edzeni, ami nagy öröm számomra. Ajánlom mindenkinek, mert például negyvenéves korban már nagyon látszik két férfin a különbség azok között, akik nem sportolnak, vagy akik mozognak. Óriási különbség van a kinézetükben, a kisugárzásukban, a fizikumukban és ami a leglényegesebb, az egészségükben is. Ötven- hatvanévesen pedig még nagyobb ez a különbség. 

Tamás Nándor (haon.hu)